Categories
Betraktelser & Berättelse

Japp det blir ett jättepariserhjul i Lo(o)s

1179508017_80.177.117.97

Efter ett möte på byn ikväll bestämde vi oss samstämt för att bygga det sextio meter höga Pariserhjulet, i stil med London eye, som varit på förslag sedan länge från kvinnolaget. Investeringen ligger på sjutton och en halv miljon, pengar som vi räknar med skall komma från den vindkraftspark som är placerad här uppe. Det är dessutom så finurligt att de som monterar vindkraftverken kan montera vårt jättehjul. Det sparar vi mycket pengar på.

Placeringen kommer att bli högst upp på Örnbergets topp så förutom de sextio metrarna upp till toppen av hjulet skall läggas Örnbergets stup som adderar tretti meter till det. En hissnande upplevelse med andra ord. Höjden där det placeras kommer att göra att hjulet, vackra och klara dagar, kommer att kunna ses ända borta i Jävsö och Ljusdal och från Sveg i andra riktningen. Dessutom kommer det inte bli vilket pariserhjul som helst. Gondolerna blir ersatta av plexiglasägg så att man verkligen kommer att känna att man hänger ute i fria luften och ett datorstyrt futuristiskt ljusspel kommer göra hjulet värt att se även för den som inte vågar sig upp. Hjulet kommer dessutom inte bara att röra sig runt utan också röra sig i sidled upp och ned för Örnbergsstupet. En hissnade upplevelse med andra ord.

Varför kasta bort alla dessa pengar på detta frågar sig säkert vän av ordningen? Svaret är enkelt. Vi vill visa resten av Sverige och världen att vår glesbygdsort fortfarande lever och kan och har det jävlaranamma som krävs för att leva vidare. Vi vill inte att de som bor här fortfarande om hundra år skall titta tillbaks på oss som en samling stugsittare som aldrig vågade något anat än att bara hålla hårt fast i det som hände förr. Vi bryter mönstret från att leva på det som skapades här förut till att leva på det som skapas här nu. Förändring! Det här är bara starten på en ny framtid för Lo(o)s som ort. En käftsmäll på dem som tror att vi bara sitter här och väntar på hjälp utifrån. Nu kör vi!.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.