Categories
Betraktelser & Berättelse

Godnatt från en skrutt.

close up photography green apple
Photo by JAMAL YAHYA on Pexels.com

Så jag skall lägga mig efter en tuff dag. Har letat buggar och hittat ett gäng. Byggt stressprogramvara samtidigt och hittat ett gäng i den också, buggar alltså. Det tar tid. Men blir bra. Det gäller bara att beställaren tycker det också. De har inte alltid samma förståelse för det som tar tid de som betalar. Av förståeliga skäl. Jag fungerar också så när jag är på andra sidan. När jag betalar alltså.

Hur som helst är jag helt slut efter en dag i djup koncentration. En bra dag. Man kallar dom det sådana här dagar när man tycker sig få mycket gjort. Ja, man är ensam om den där synen om att få mycket gjort såklart. Det är så om man “sitter hemma”. Och om man är konsult. Men själv vet man. Det får räcka ibland med det.

Men nu skall pelletsätarmonstret få lite pellets i sin mage i utbyte mot värme i rör och hus under natten. Sen läsa en timme. Dagens frihetsstund. Då när man kan drömma sig bort och vara någon annanstans, vara någon annan, fri, alltsammans utan risk. Utan den timmen vore jag bara skrutt. Kanske är jag det ändå såklart. Men skitsamma. Det finns tillräckligt många som ser sig som som fullgod frukt för att jag med gott sinne skall kunna ta platsen som en skrutt.

Godnatt världen!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.