Categories
Betraktelser & Berättelse

“…de har ett tomt huvud som det får plats mer i.”

41118546-V8xR8

Japp, jag borde ju ha skrivit något idag. Men jag kom aldrig dit. Det var för mycket annat som ramlade ivägen idag. En hylla som skulle upp. Ett åskväder som skulle bevakas. Lite ludd i naveln som skulle pillas bort. En son som skulle med tåget till Uppsala. En fru det skulle pussas på. Ett skivbolag som ville se en F-skattesedel. Pelargoner som skulle vattnas. Grannar som skulle pratas med. Tom postlåda som skulle upptäckas. Ja ni vet alla de där små vardagsbestyren som man nästan inte noterar men som de flest vardagar består av.

Jag skall inte glömma att jag har fulnedladdat några filmer också. Det är fredag, det skall ätas lite gott och sen skall film beskådas. Fem stycken för säkerhetsskull. Har man tur klarar sig en av dem genom den hårda censuren där i soffan. Oftast har vi redan sett de filmer jag laddar ner. Frugan har koll på det där, inte jag. Jag har samma problem med böcker också. Har ingen aning om vilka jag läst eller vad författarna heter och vad mer de gjort. Värdelöst såklart om man skall skryta med författare man har läst eller filmer av vilkas regissörer man sett. Men jag har bara plats för det viktiga. Jag har en full men liten hjärna. De som minns allt sådan där bevisar bara att de har ett tomt huvud som det finns mer plats mer i.

Så nu får det räcka för idag här på kontoret. Tänker inte ens ta med mig högen med papper och kollegieblocket idag. Trött. Karins semester är slut. Om man nu inte skall räkna in helgen i den. Det betyder liksom att min är det med. Vardag och oändliga hundveckor fram till jul alltså. Man får kämpa på alltså. Ligga i. Men ikväll skall det vilas. Eller kanske somnas.  Det får blir som det blir.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.