Categories
Betraktelser & Berättelse

Jodå jag hann. Men lite jobbigt var det allt.

Sveriges-Radio-P4

Det skall åkas ner till Radio Gävleborg idag. Kommer iväg i tid men Lo(o)svägar mixtras med i dessa tider och nu är det Edsbyvägen som står på tur. Sprängmassor läggs ut.  Asfalt tas bort. Men jag måste fram. En massa arbetsfordon, stopp, stopp, stopp, jag blir senare och senare. Men när det släpper får man väl stå på. Så jag gör det. Bollnäs, Kilafors, Tönnebro måste in och pissa på Hacke. Men det har man inget för. Endast för kunder. Låst med kodlås. Macken bredvid är fortfarande en av de hederliga.  Jag kan lätta mig och far ut på E4’an igen. Kommer till bron över Testeboån och då smäller det. Punka, vänster bak. En kvart kvar till direktsändning. Hmmm… Ut ur bilen, Hissa upp. Skruva av. Hämta reservdäck, Sätta på däck. Blir skitig men det syns ju inte i radio. Slänga in hjul som är uppskuret i sidan av sprängmassor. Sju minuter. Iväg. Jodå jag hinner. Men lite jobbigt var det allt.

Sen pratas det bok en halvtimme och lite till och sen får man fara hem, eventuellt lite klokare. Lugnare nu, Köper två lådor vegetarisk Sushi på Sakura. Kylväska är med så det funkar. Hemmavarande son vill ha pizza så beställer en i Edsbyn. Jag vet att det är crusing men den skall sluta klockan sex men icke då. Man hamnar i allt det där med den röda Renulten. Jag höjer såklart  stereon på högsta volym, öppnar alla fönster och försöker se cool ut bland alla de där bilarna och i den vita burnoutröken. Inte så lätt om man är en o-cool gubbe från Lo(o)s, men man får försöka, bjuda till, pizza blir det till slut, upphämtad hos svettiga pizzabagare som idag med säkerhet har sin bästa dagskassa någonsin (raggardagskassa) och sen blir det Lo(o)s i ett rakt spår (så gott det nu går) och i full fart. I alla fall så snabbt som en gammal röd Renult kan prestera. Här återstår bara resten av arbetet och att äta upp sushin. Men det hinns nog med det också. Sommarnatten är lång så lång.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.