Categories
Swedish

Det ljuva livet

crop faceless woman planting seedling into soil
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Midsommarhelg. Aldrig tidigare så vilsam. Aldrig tidigare så lång. Kanske är det ålder. Kanske är det bara så att allt bara blir bättre och bättre (och bättre) ändå i den tid som är. Jag känner i alla fall stor tacksamhet för tid som den jag fått uppleva under några dager i frihetens och skönhetens och och ljuset och mättnadskänslans tecken.

Nu är det söndagskväll. Jag sitter på kontoret. Det är den sista veckan före semester. Det finns en del att göra. Hinns inte det med så får och bör man antagligen senarelägga semester. Så blir det nog. I så fall. Men nu och här är alltså planen att nå fram till en bra platå att stå orörlig och vilandes på i fyra veckor. Jag tror det skall gå bra att hitta fram dit. Före midsommarhelgen fann jag den där platån någon gång vid halv-ett i natten. Men värt att störa de eviga kvarsittarna för en sådan sak såklart. Det tycker nog dom också. Då får de ju använda kontoret som de vill utan störande programmerare under ett antal nätter Vad kan kännas bättre i midsommartid för en evig kvarsittare?

Men nu alltså kontorsråtta. Det har vattnats blommor. Gåtts igenom mail. Fixats andra housekeepingbestyr för att ta sig fram till tid för att skriva ett blogginlägg. Det får man unna sig. Jag gillar nämligen att skriva. Skiter i om någon läser. Det är väldigt mycket som jag skiter i nu för tiden. Det är onaturligt mycket rent utav. Man skulle kunna tror att jag kommit över en väska fylld med “fuck you” pengar, men nope, icke. Det där ofördelaktiga draget har ändå bara krupit sig på mig bit för bit. Vill du höra ett “nej” be mig göra något (jag INTE vill (eller har tid att) göra).

Lämna mig i fred

Ändå så lämnar såklart inte alla mig i fred ändå. Idag hälsade Mr. B. på. En av de modiga alltså. Ja och det var hur trevligt som helst att prata bort en timme med honom. Skriver bara om detta för att ni som läser ändå skall förstå att jag inte skjuter efter folk som kommer på besök. Det är bara nästan så. Ibland åtminstone.

Det jag verkligen behöver nu är lite musik. Den fattas mig. Så sådan kommer nu här. Vi börjar med denna

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.