Categories
Betraktelser & Berättelse

Bara gammalt

man person people old
Photo by Pixabay on Pexels.com

Min server håller på att kurka. Ja och det är inte så konstigt. Det körs mycket på den och den ÄR lastgammal. Jo och det är bara 4G RAM. Hmmmm… Dags att ge sig ut på Tradera-jakt igen.

Egentligen är väl min utvecklingsdator också gammal. Eller är de facto uråldrig den med. Men gratis var den. I alla fall moderkortet. Och här finns i alla fall 16 gig minne. Man skull önska 64 gig såklart. Och en lite häftigare processor. Fast egentligen duger det väl åt mig det jag har. Jodå. Gamla gubbar kan vänta en stund på kompileringarna.

Men den jag har då. Moderkortet låg där på återvinningen. Nu har jag jobbat med den i …. ja det är nog fem år. Eller mer. Men sådan tur har man såklart bara en gång i livet.

Ja och jag vet att man inte får ta saker på återvinningen, men…

Studiodatorn är yngste sonens gamla. Sisådär tio år och några till år gammal. Klarar precis av det den skall göra. Nåja, i princip. Man får greja och ha tålamod.

Jodå jag har jobbat på nya burkar jag också. Men inte många. Kan inte se att jag kommer att göra det en gång till i livet. Lite sorgligt det ändå när jag ändå har vigt mitt liv åt dom här burkarna och det man kan använda som till. Har gett bort många tusentals kodtimmar och de produkter som blivit av dom gratis t.ex. Om man nu skall och kan tänka så. Och det skall och kan man nog inte. Noop.

Nåja Tradera var det…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.