Categories
Swedish

Hulkstart

Från c:a tio grader på morgonen upp till nästan fjorton nu. Kontorsvärme på väg. Ofrysa snart. Kanske. Hulken är igång. Japp!

Fast som vanligt är det lite kämpa innan den gamle stor gröne kommer igång. Först det vanliga rengörandet och kollandet. Det tar en stund. Sen start. Tändelementet brinner upp inom en kvart. Säkringar poffar. Suck. Tändelement skall tända, inte brinna upp. Turligt nog finns ett tändelement i reserv. Så efter byte av det och byte av två säkringar fixas snart det problemet. Sen är körning av gammelpellets ingen höjdrare. Det finns nämligen lite kvar sedan i våras. Fuktig. Man vill köra upp. Tungkörd är den och jag får stå där en timme och hjälpa till att transportera den från behållare till eldskål medelst återstarter av transportmotor. Irriterande. Men en del av pelletseldandet vardag.

Nu verkar allt snurra och temperaturerna ökar sakta i huset. Lite täta vandringar ner i källaren för att kolla så att allt står rätt till under resten av dan men annars hoppas man att vi skall kunna köra på en vinter igen.

Skönt så…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.