Categories
Swedish

Benny bus.

Som jag skrev tidigare så har en god vän gått bort. Ville inte skriva hans namn tidigare eftersom jag gärna ville få det bekräftat.

Benny Lundgren som tillsammans med sin fru Irene driver ICA affären här i Loos har till slut dukat under för den cancer som plågat honom under många år. Han har varit en tapper kämpe som aldrig klagat och trotts att han varit sjuk haft massor av värme över för oss andra. Det enda jag kan hoppas på för tillfället är att han han med ett sista besök på Elitloppet på Solvalla för jag vet att det var en av årets händelser som han såg som höjdpunkt.

Jag tror att Benny bara var fem år äldre än mig och det känns som en alldeles för tidig ålder att ryckas bort vid. Han har varit Morfar och Farfar och det är därför också barn och barnbarn som förlorar någon som dom inte borde behöva förlora så tidigt. En Morfar/Farfar skall bli gammal och finnas med som en extra trygghet under barns uppväxt.

Jag kommer aldrig glömma den påskhelg under dom svåra åren då Benny tog mig med till frysrummet i ICA och plockade fram en skinka som han ville att jag skulle ta hem till familjen. Det var ren snällhet från en genomgod människa som gjorde något snällt utan minsta baktanke. För oss blev det en festlig helg trotts stor brist på det mesta. Oräkneliga är också de gånger som våra barn fick glass och godispåsar av honom under de där tiden.

Jag och många andra kommer att sakna dig “Benny bus“. Inget kommer att bli sig likt för oss som är kvar nu när Du är borta. Jag håller mitt whisky glas och skålar för dig och önskar att örnarna tar med dig på en riktigt upplysande och givande tur i den värld vi på den här sidan inte känner. Så bred ut dina vingar Benny och lyft på uppvindarna hela vägen upp mot ljuset  kompis.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.