Categories
Swedish

Sist

close up of the last brown and dry leaves hanging on a tree in autumn
Photo by Alexander Zvir on Pexels.com

Säsongens siste säck har nu Hulken svalt. Två hål i vägen, som väl i sanningens namn är fem (L1,L2,L3, N och jord), sköter varmvattenuppvärmandet från och med idag. Det får bli hur kallt det vill. Hulken kommer inte igång igen förrän i oktober.

Men det finns kaminer och det finns vedträn. Det går liksom ingen nöd på oss i stort hus på kulle. Liv som går vidare.

Återigen en helg i vila. Dvala rent utav. Måste komma igång med saker snart. Det här går inte. Har sagt det länge nu. Men värmen, man vill ha värme innan man släpar sig ut. Det är där sysslorna finns. Sen har det varit ett sjusärdeles behov av vila också de senaste året. Ja kanske rent utav åren. Måste ju gå att ändra på!

Fläkten på min utvecklingsdator har börjat gå upp på högvarv stup i kvarten. Eller hela tiden i princip. Så hårt jobbar jag nu inte så att det är nödvändigt. Och nej varken belastning eller temperaturer är oroande de heller. Har ett svagt minne av att jag varit med om detta tidigare och att jag hittade lösning då. Men såklart kommer man inte ihåg vad det var. Irriterande är ordet!

Imorgon till Hudiksvall och lämna in bilen. Försäkringsreparation efter rådjurskrocken. Blir alltså utan ett tag men får hyrbil så man skall väl ta sig hem ändå. Senast jag hyrde bil så krockade jag med en älg på väg till Gävle. Bilen hade gått 1500 mil. Blev skrot. Hoppas på större tur denna gång.

Annars är det väl vanlig arbetsvecka för över. Valborg (vi sa alltid “sista april” i Edsbyn) på tisdag – korv och bröd såklart, +50 årig tradition – sen arbetardag. Skall hedre arbetarskrået med att vara ledig. Det organiserade demonstrerandet ligger inte nära mitt väsen. Ändå gillar jag den balansgång mellan kapitalism och socialism som socialdemokratin vandrat efter under Svenska guldår. Nu är högereggen synligt mer slipad inom arbetarrörelsen. Det ges efter för att samla röster. På vägen förlorar man sin själ och sin stolthet och en anledning till att rösta på kust dom.

Ja min vecka börjar nu. Här. Jag sitter på kontoret och har precis kommit igång. Music meastro!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.