Categories
Swedish

Gräset växer

lawn mower vehicle on grass
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Försöker tanka lite bensin till gräsklipparen för andra gången den här veckan på den lokala macken. Första gången gick det inte att få in kortet i kortläsaren. Nu går i alla fall det, men sen fungerar inget annat. Försök själv att välja pump på en touchdisplay som inte fungerar… Ja och så undrar en gammal utvecklare varför man skall välja pump där istället för att bara lyfta pumphandtaget. oanvändarvänligt skulle en norrlänning utbrista.

Utan bensin alltså.

Ingen gräsklippning.

Idag.

Tur att jag hann ta det mesta här om dan då alltså.

Det ordnar sig.

Man kan ju alltid koda istället. Ja kanske till och med plantera om några pelargoner.

Smith & Tell är ute på Europaturne och jag ser lite film från backstage och från uppträdanden. Fan vad kul det ser ut. Bus(s)liv. Rockliv. Alla kan låtarna. Alla sjunger med. Vill. Men sen inser jag att efter två dagar ute på turné så skulle jag längta hem till mitt. En del ha de redan så bra som dom kan ha det. Det gäller bara att inse att läget är sådant. Inte växla ner. Förstöra. Utan fortsätta att ha det bra.

Jag lyssnar på P4 nästa i bilen mot Ljusdal igår. Lokala musiker gillar jag. HURRA. Men tävling och världens största gäsp på resten. Inget stort kommer ut av det där. Bara det strömlinjeformade får plats. Det är melodifestival syndrom. Den intressanta musiken kommer aldrig dit. De som anser sig vara musikens företrädare är egentligen musikens klåpare, för dom kommer aldrig att upptäcka eller anamma det nya fräscha. Bara lunka på i gammalt. Både jazz, swing, rock, grunge, punk har de missat. Gör mer skada än nytta. Hormoslyr borde bara tillåtet mot sådant folk.

Fast “No, no, no, norrland” har passerat en miljon lyssningar. Mer hormoslyr till folket också kanske.

Jag, surgubbe…

Troligen.

Lillkatten ligger och sover i ett fönster. Gammelkatten uppe på sängen. Jag är alltså vaken fortfarande. Känner mig trött men sugen. Men det där kan snabbt avta. Gäller att köra igång. Har faktiskt en riktigt bra teknisk diskussion med en person i Asien igår kväll. Det var ett tag sedan. OJ!!!! vad jag saknar just det. Tekniska diskussioner med lite djup och höjd. Där det tänks. Där det funderas. Där argumenten blir hårda ibland. Där det går att diskutera utan att det finns begränsningar i form av “det-är-det-som-gäller-nu“. Det händer nästan aldrig för mig numera. J och jag blir såklart en sämre utvecklare när jag inte behöver försvara mina val och idéer. En stor sorg.

Nu skall jag koda. Hoppas gör man att telefonen kan hålla sig tyst och att besökarantalet håller sig vid noll eller åtminstone mycket nära noll. Programmet för dagen innefattar inte ens hämtning av post idag så de störande momenten är verkligen få. Hopp finnes alltså.

Knappa På*

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.