Categories
Betraktelser & Berättelse

Mindervärdeskomplex

Tar en espresso med en vän i solen idag i Ljusdal och pratar lite strunt ett tag. Just den här vännen har en förmåga att alltid lyfta mig med sin entusiasm. Han har alltid massor av den varan att komma med och jag blir alltid uppmuntrad av en sittning med honom. Så idag också. Idéer sprutar. Projekt likaså. Härligt och befriande varje gång. Han en tillgång för Ljusdal som Ljusdal inte har vett att riktigt uppskatta efter förtjänst. Möjligen har jag fel där. För helt utan uppskattning är han inte.

Ändå har jag liksom lite svårt att störa honom och hälsa på spontant fast jag vet att jag alltid är välkommen. Ja det gäller alla mina vänner. Det är något slags mindervärdeskomplex det där tror jag som gör att jag inte känner att jag kan knycka värdefull tid av andra.

Sorgligt…

Hemma i Los möter jag en annan “gammal vän” som tydligen fortfarande är sur på mig efter att vi för rätt många år sedan nu rök ihop om fiberutbyggnaden här i Los där han lobbade för mobilt bredband istället för fiber. Helt onödigt enligt mig när fiber nu ändå då var på gång. Hårda ord utväxlades och även om jag är beredd att glömma det där så verkar inte han vara det. Han går bara förbi mig utan att titta på mig. OJ! tänker jag. OJ? Tycker fortfarande han är en bra människa i allt annat utom då kanske just den där sakfrågan.

Så blir jag upplyft på förmiddagen så sänks man på eftermiddagen. Eftersom jag nu tror på jämvikt som något att alltid eftersträva så måste man väl kalla det hela en lycka dag då trotts allt.

Sköterska ett på hälsocentral ett piggar alltid upp. Sköterska två på hälsocentral två piggar också upp. Hon berättar dessutom att hon sett en järv hemma i Yxbo. Det är det fan i mig inte många som sett här nere. Tidningsmaterial. Hyrläkaren som klipper bort knöl på min rygg är en gammal söderkis från Stockholm som är upp i Färilaskogarna och hälsar på. Fungerar det också såklart.

Fast helvete vad man blir trött av att INTE får knappa på som brukligt. Stackars alla människor som inte får det alltså… Har det mycket jobbigare. Konstigt att de alls orkar vara vakna efter en dag.

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.