Categories
Swedish

Skatten

Klockan är nästan tolv. Min arbetsdag är också snart slut. Eftersom jag har kontoret i en gammal skola så väntar de eviga kvarsittarna och deras lärare otåligt på att få inta lokalerna efter mig. Man får vara en skötsam gubbe och visa respekt för dom.Det finns tid för alla.

Sommarsolståndet avklarat. Båten vänd mot norr igen. Känns helt OK. Nu ledigt några dagar. Ja i alla fall efter att jag fixat fredagens Hälsingetopp. Fredagssyssla som man helst inte skall hoppa över. Ja fast ingen skulle väl bry sig om man hoppade över det där. Men tar det på allvar liksom.

Imorgon natt finns årets chans att skaffa sig omättliga rikedomar. Midsommarnatten är den enda natten på året när trollens skatt kan ses av människor. Ja trollen skyddar den såklart. Man får vara försiktig om man går upp på bergen och söker efter den. Allehanda olyckor kan hända. I sämsta fall kan man bli bergtagen och aldrig mer utsläppt ur berget igen. Fast då skall man såklart ha otur. Det är ändå årets ljusaste natt och trollen gillar inte sol. Blir till sten så fort de vistas i den. Det vet ju alla. Så ser man upp för skuggorna så…

Det viktigaste att komma ihåg är ändå att om/när man hittar skatten och går tillbaks för att hämta skottkärra och spade så att man kan lasta guld då gäller det att inte titta bakom sig vad som än sker och vad man än här. Gör man det så vips, glömmer man direkt var skatten fanns. Tipset är alltså att hålla blicken stadigt på marken och vandra taktfast, och olyssnandes ner för berget.

Man får alltså önska lycka till och hoppas att jaktlyckan blir god denna midsommar.

ps Orkar du inte gå upp på ett berg och leta mitt i natten så går det lika bra att satsa på aktier och ha lite tålamod. ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.