Categories
Betraktelser & Berättelse

Sjöbris

blue and white abstract painting
Photo by Ricky Esquivel on Pexels.com

Dryga 27 grader ute. En frisk bris på det. Perfekt väder helt enkelt. Men varningar i media. Kan bli farligt. Speciellt för äldre. Man känner “mittåt“. Hotet. Men kan inte tala om det där för min vän Dinesh i New Dehli. Han brukar fnissa åt att Europa utlyser nödsituation vid +40-grader. Jag och då är han född under och nära Himalaya och alltså inte ens sådan som är van RIKTIG Indisk värme.

Fast det är skillnad att bo på landet och att bo i stan när det blir varmt. Här skall det mycket till för att man skall smälta bort totalt. Fast en gräns finns det såklart också här Men bäst är det alltid om det finns hav eller en stor sjö i närheten. Sjöbris – bara ordet är härligt – svalkar. För att inte tala om ett dopp. Men då bör det vara +25 eller mer i vattnet…

Fast finväder för länge får igång det där hotet om skogsbränder igen. Det kan vi klara oss utan. Ingen här glömmer sommaren 2018.

Fast trött blir man. Eller ÄR man. Man kanske skulle slänga sig i hängmattan en stund. Det som talar emot det är bara att det finns mycket att stå i inne på kontoret. Men va’fan egentligen liksom. Men lever ju bara en gång.

Vi får se…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.