Categories
Betraktelser & Berättelse

Helst

possible written on a chalkboard
Photo by Towfiqu barbhuiya on Pexels.com

Det skall bli hårdrock ikväll. Glada Hudik Summer Week (GHSW). Det blir Second Place och kanske några band till. Vi får se hur många akter en trött gammal gubbe orkar headbanga till. Oftast ganska snurrig redan innan man börjar headbanga nu för tiden och bör väl kanske inte addera till redan existerande snurrighet.

Annars regnar det. Har dock inte varit några studiosessioner trotts två låtar i röret. Annat har kommit i vägen. Som sig bör alltså när man lever med långa “att göra” listor som skall betas av. Förhoppningsvis blir det ett och annat regnväder till mellan solstrålarna som ger tid för sådant där hobbyarbete.

Men snart bara en vecka kvar av semestern. Tiden går snabbt. “Upplevs” är väl det rätta ordet där. Men det är som det är. Allt är som värst när tiden upplevs stå stilla. Allt annat är av godo. Tro mig!

Klippa gräs borde man. Måste hitta en tvåtimmarslucka mellan regnskurar där det finns tillräckligt med tid innan för att solen skall torka upp gräsmatta. Lite brist på sådana “tvåtimmar” i år liksom. Men man överlever ändå. Myggen och knotten också som såklart älskar långt gräs.

Myrinvasion i köket veckan. Tusentals. Jag som helst inte dödar en enda myra fick ladda kanonerna med giftiga preparat tillsammans med K och tillsammans gav vi oss på de stackarna (passande ord f.ö.). Tror vi har vunnit åtminstone den första striden. Men dom är ju fler än oss så tar inte ut någon seger i förskott.

Imorgon begravning av en väns mamma. Inget roligt “event”. Men hon var oerhört snäll och trevlig under vår uppväxt. Värd alla respekt. Jag använder ett gitarrband som hon gjort på min favoritgitarr.

Nåja. Liv. Glädje och sorg i jämn blandning. Har jag talat om att jag tror på jämvikten som den viktigaste universella lagen. Allt strävar ditåt. Kaos. Inte ordning. Tål att tänka på.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.