Categories
Musik

Hälsingetoppen

Bilden är AI genererad

Hälsingetoppen. Fredag. Hälsingland befäster sin plats som Sveriges främsta hårdrockslandskap i och med släppet av Welcome to our show“, med Hell County. Lars Eng och Hans Birger Svalfors är namn som vi känner igen därifrån. Nya denna vecka.

The Hives hivar sig upp på en andraplats den här veckan. Jodå, trummis boende i Järvsö med sommarstuga i Los (fast det är hemligt) gör att man självklart platsar.

Annars är det sig likt i det Hälsingska musiklivet. Det spelas i varje buske (med kläder på) och i varje ledig lokal som har plats för mer än tre personer. De som inte spelar inför publik gör det i sina replokaler. Bidar där tills det är dags att ta över världen. Hälsingland är helt enkelt musik. Det är bara att klättra upp på närmaste berg så hör man den där samlade musiken som en ton som liksom smeker landskapet hela vägen bort i fjärran.

Man måste älska Hälsingskt musikliv och ett landskap som genomsyras av så mycket musik. Eller hur?

Ät musik! Sov musik! Lev musik. Stöd de lokala artisterna.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

Hell County – Lars Engs, Färila, senaste projekt. Man får inte missa hans andra projekt The Lightbringer of Sweden. Ett genuint geni i sin genre måste man konstatera att herr Eng är.

2 replies on “Hälsingetoppen”

Ja, fredag igen. Lyssnar på Hell County’s EP. Jag är lite svag för Staccato-gitarrer så det funkar på mig. Lyssnar även på Thåströms nya som låter … Thåström.

Vaknade till nyheten att Kent skall spela igen. Det var en överraskning! Kent har aldrig varit min favorit men jag har stor respekt för dem, inte minst för att de slutade på riktigt. Med en stor bang. Tills nu då…. Besviken faktiskt.

Bra där. Trodde du var en softare kille…. 🙂

Ja lite besviken på Kent jag med. Men det verkar ju vara standardgrejen att göra nu för tiden. Plura har väl jobbat med avskedskonserter/turneer i flera år nu. Lite trist. Men Kent fansen gillar det säker. Jocke Berg låter det ju Ken om hur som helst och vad han än gör så musikaliskt blir det väl samma sak. Man får överleva.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.