Categories
Swedish

Navelskåderi

Organisationer av olika slag tenderar att se till sig själva i första hand så oxå FSCONS http://blog.rejas.se/2008/10/25/295/ som för andra året ger pris till någon som använder (och talar för) öppen programvara. Ett bra jobb som natuligtvis är värt ett pris men utan alla dom som gör öppen fri programvara finns det inget att använda eller att prata om.

One reply on “NavelskÃ¥deri”

Du har en poäng, men jag tycker att du gör det lite väl enkelt. Naturligtvis har du rätt i att utan programmerare som vill skriva fri programvara så finns det ingen programvara att prata för eller använda.

Men naturligtvis är det även tvärt om, många programmerare skulle ledsna på att skriva programvara som ingen använder (även om det är en föränkling åt det andra hållet).

Jag satt med i juryn och är mycket nöjd med årets vinnare. Jag vet att Mats Östling jobbar som en GNU (:-) för att bereda väg för den programvara som skrivs av de som gör fri programvara utan att han egentligen inte få annat än skit för det. Programmeraren får sitt pris genom att den används vilket den gör bland annat tack vare sådana som Mats.

Nu när jag läser om mitt inlägg märker jag att det låter som om jag är väldigt otacksam mot programmerare och att jag anser att de inte är varda ett pris. Men det stämmer inte alls. Detta inlägg är lite vinklat för att möte den, i och för sig milda, kritik i postningen ovan.

Jag vill inte heller att det skall låta som om det är omöjligt för programmerare att få priset. Till exempel höll jag personligen Daniel Stenberg väldigt högt både i fjol och i år och även andra programmerare har legat bra till att få priset.

/Marcus

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.